Svensk pølseret er på trods af navnet en dansk ret med løg, pølser, kartofler og paprika. Dog stammer retten, som navnet også afslører eftersigende fra Sverige, hvor den blev brugt som en “fattigmandsudgave” af Beou Stroganoff.
Hjemme hos os elsker vi Svensk pølseret, da den smager fantastisk og er nem at lave.
Opskrift på Svensk pølseret
Til ca. 4 personerIngredienser
Svensk pølseret
-
kartofler 1 kg.løg 4 stk.smør 20 g.pølser 10 stk.paprika 6 tsk.tomatpuré (stor) 1 dåseletmælk 3 dl.salt
Fremgangsmåde
Svensk pølseret
1Kog kartofler i ca. 20 minutter.
2Hak løg fint og svits i en pande, til de er gyldne og klare. Skær pølser i små skiver og svits dem sammen med løggene. Drys herefter paprika over løg og pølser og bland det hele godt rundt.
3Skru lidt ned for varmen og tilsæt kartofler, mælk, tomatpuré, salt og peber.
4Bland det hele godt sammen og tilsæt piskefløde. Lad retten sumre i ca. 15 minutter indtil retten er jævnet.
Tilbehør
5Pynt med finklippet purløg.