Du må for guds skyld aldrig smide kagerester ud. Kagerester kan anvendes til lækre studentersnitter eller romkugler. Gem derfor altid resterne på frys, når du skærer kanterne af brownie eller bager for mange cupcakes.
Forleden bagte jeg disse lækre studentersnitter af kagerester, jeg havde liggende i fryseren. I kagemassen har jeg anvendt ca. lige dele brownie og lige dele gulerodscupcakes. Det er ikke så afgørende hvilken type kagerester, du anvender. Dog vil jeg anbefale, at der indgår brownie eller chokoladekage i kagemassen, alternativt at der tilsættes ekstra kakaopulver.
Af denne portion fik jeg 12 studentersnitter.
Opskrift på Studentersnitter
Til ca. 12 personerIngredienser
Mørdejsbund
-
hvedemel 140 g.kakao 15 g.flormelis 50 g.salt 0.25 tsk.smør 75 g.æg 1 stk.
Kagemasse
-
kagerester 700 g.kakao 1.5 spsk.hindbærmarmelade 3 spsk.rom (mørk) 3 spsk.
Samling og pynt
-
hindbærmarmelade 4 spsk.flormelis
Fremgangsmåde
Mørdejsbund
1Bland samtlige ingredienser med undtagelse af ægget i en skål. Bland ingredienserne sammen ved at smuldre dem med fingrende. Når konsistensen begynder at minde om en form for fin og blød rasp, tilsættes ægget. Saml dejen hurtigt og forsøg at undgå at ælte dejen for meget.
Tryk dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm og stil den på køl i ca. 30 minutter.
Du kan med fordel lave kagemassen (step 3), mens du venter på, at mørdejen køler.
2Tag mørdejen ud af køleskabet og tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Rul så vidt muligt dejen ud i et rektangel.
Jeg rullede dejen ud i et rektangel på ca. 36 cm x 18 cm.Bag herefter mørdejen i ca. 15 minutter ved 175 grader alm. ovn og lad mørdejen køle.
Kagemasse
3Blend dine kagerester, indtil de er helt pulveriserede.
Tilsæt herefter kakao, hindbærmarmelade og mørk rom og blend igen. Bliv ved med at blende, til du har en ensartet, fast kagemasse.
Smag evt. til med yderligere kako, marmelade og rom. Mængderne afhænger lidt af, hvilke kagerester du har anvendt.Samling og pynt
4Fordel 4 spsk. hindbærmarmelade over mørdejsbunden.
5Rul kagemassen ud mellem to stykker bagepapir. Rul kagemassen ud, så den har ca. samme størrelse som mørdejsbunden.
6Saml mørdejsbund og kagemasse.
Du kan man fordel placere kagemassen med bagepapir på et skærebræt. Hiv det øverste lag bagepapir af og placer mørdejsbunden med marmeladesiden nedad ovenpå kagemassen. Her skal du være en lille smule forsigtig, så mørdejsbunden ikke knækker. Placer et skærebræt ovenpå mørdejsbunden og vend “stablen” på hovedet, så studenterkagen vender korrekt.
7Lav en tyk glasur af flormelis, vand og lyserød pastafarve.
Hæld evt. en smule af den lyserøde glasur fra i en lille skål og tilsæt yderligere farve, hvis du ønsker en marmoreret glasur.
Fordel glasuren over studenterkagen. Dyp evt. en tanstik eller lignende i den mørkere farve glasur og tegn i glasuren, hvis du ønsker en marmoreret effekt.
Stil kagen på køl i ca. 1 time, indtil kagen er helt kold.
8Når studenterkagen er helt kold, skæres den ud i mindre studentersnitter.
Brug gerne en skarp kniv, som skylles og tørres af mellem hvert snit.Pynt af med skovsyre og server.