Sticky Lemon Chicken er en frisk og anderledes bruger, med inspiration af Paul Cunninghams burger Homestyle Sticky Lemon Chicken.
Sticky Lemon Chiken består af spicy citronmayo, paneret kyllingelår, citron glace, forårsløg og salat pakket sammen i en briochebolle.
Opskrift på Sticky Lemon Chicken
Til ca. 4 personerIngredienser
Citron glace
-
citron 1 stk.vand 1 dl.rørsukker 1 dl.salt 1 knsp.
Spicy citronmayo
-
mayonnaise 4 spsk.citron 0.5 stk.chiliflager 1 knsp.
Paneret kylling
-
panko rasp 50 g.salt 1 knsp.peber 1 knsp.kyllingelår 8 stk.olivenolie 2 spsk.
Øvrigt
-
Fremgangsmåde
Citron glase
1Pres citronen og riv skallen af den pressede citron. Kom begge dele i en lille gryde.
2Tilsæt vand, sukker og salt til gryden og lad det hele koge op, indtil væsken er ca. halveret.
3Tag citron glasen af varmen og lad den køle af.
Spicy citronmayo
4Riv skallen af citronen af bland det sammen med mayonnaise og chiliflager.
Paneret kylling
5Tag så store stykker lårkød som muligt af kyllingelårene og pensel dem i olie.
6Bland panko rasp med salt og peber og paner de penslede stykker lårkød i raspblandingen.
7Steg de panerede stykker lårkød indtil kødet er gennemstegt og raspen har fået en flot gyldenbrun farve.
Samling af Sticky Lemon Chicken
8Lun briocheburgerbollerne let i ovnen.
9Hak forårsløg og icebergsalat og bland det sammen.
10Skær briocheburgerbollerne over på midten og smør både over- og underboller med et godt lag spicy citronmayo.
11Kom paneret kylling ovenpå underbollen og kom et godt lag citron glase ovenpå kødet.
12Top med forårsløg og icebergsalat og afslut burgeren med overbollen.