Små citronfuldmåner

Små citronfuldmåner

Kager og desserter behøver ikke altid være sukkersøde. Til tider kan det være rart med noget lidt mere syrligt til en afveksling. Citronmåner er et godt bud på sidstnævnte.

Til citronfuldmånerne har jeg anvendt forme, der er 7 cm. i diameter og 3,5 cm. høje.

Ønsker du gul glasur, tilsætter du blot gul pastafarve til glasuren. Du kan naturligvis også tilsætte citronsaft, hvis du ønsker en mere syrlig glasur.

God fornøjelse.

Små citronfuldmåner

Opskrift på Små citronfuldmåner

Til ca. 10 personer

Ingredienser

Fremgangsmåde

Citronfuldmåner

1

Tænd ovnen på 180 grader.

2

Riv marcipanen groft på et rivejern.

3

Skyl citronerne. Riv herefter skallen af 1,5 citron på den fineste side af dit rivejern. Pas på at du ikke river for meget. Du skal kun bruge den gule del af skallen, ikke den hvide.

Pres saften af de 1,5 citron ud i en skål.

4

Bland marcipan, smør, sukker, vaniljesukker og den fintrevne citronskal i en skål og pisk ingredienserne godt igennem med et piskeris.

5

Tilsæt citronsaft og pisk godt igen.

6

Tilsæt æggene et efter et. Det er vigtigt, at der piskes godt imellem hver af æggene.

7

I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver og salt. Blandingen sigtes over i skålen med de øvrige ingredienser og vendes forsigtigt sammen ved brug af en dejskraber.

8

Tilsæt de blå birkes og vend dem rundt i dejen med dejskraberen.

9

Smør dine bageforme og fordel dejen i heri. Formene skal være 2/3 fyldte. Bag citronfuldmånerne i 25 minutter ved 180 grader.

Lad citronfuldmånerne køle af, inden du tager dem ud af formene.

Glasur

10

Hæld den pasteuriserede æggehvide i en skål og tilføj flormelis og eddike.

Rør glasuren sammen, indtil den bliver en hvid, luftig ensartet masse.

Fordel glasuren på dine citronfuldmåner.

Pynt

11

Pynt dine citronfuldmåner af med spiselige blomster og guldstøv eller andet pynt efter eget valg.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 1

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar