Mørbrad ala orange er en god gammel dansk klassiker med svinemørbrad tilberedt i appelsinsauce.
Retten er super let af tilberede og indeholder kun få ingredienser.
Mørbrad ala orange kan serveres med ris eller kartofler, men herhjemme får vi den altid med ris.
Opskrift på Mørbrad á l órange
Til ca. 4 personerIngredienser
Kød
-
bacon 100 g.svinemørbrad 2 stk.smør 50 g.salt 1 spsk.peber 1 tsk.
Sauce
-
piskefløde 2.5 dl.kulør 1 tsk.
Fremgangsmåde
Kød
1Afpuds svinemørbraden grundigt for fedt, hinder og sener.
2Steg bacon i en stor gryde og tag baconen op til afdrypning, når den er sprød.
3Tilsæt smør til baconfedtet og brun svinemørbradene let på alle sider.
4Tag svinemørbradene op af gryden og krydr dem med salt og peber.
Sauce
5Tilsæt fløde, kulør og saften fra appelsinerne til gryden og bring saucen i kog under omrøring.
6Smag saucen til med salt og peber og skru ned for saucen, så den småkoger.
Mørbrad ala Orange
7Læg svinemørbradene ned i saucen og lad det hele småsimre indtil svinemørbradene er møre (ca. 20 minutter).
Servering
8Skær svinemørbradene i skiver på ca. 2 cm. og vend dem i saucen.
9Server mørbrad ala orange ovenpå ris og drys den sprøde bacon ovenpå.
Noter til Mørbrad á l órange opskrift
Helstegt eller i skiver
I stedet for at tilberede svinemørbradene hele og efterfølgende skære dem i skiver, så kan de skæres i skiver og tilberedes i skiver.