En helt klassisk flødeskumskage uden så mange dikkedarer.
Er man til flødeskumskage, går man sjældent galt i byen med en medalje. Medaljen kan kreeres i et hav af forskellige variationer. Dette er en helt klassisk en af slagsen.
I stedet for at tilføje sukker til flødeskummen kan du lave bærflødeskum ved at tilføje lidt af din hjemmelavede syltetøj til flødeskummet.
Opskrift på Mini medaljer
Til ca. 10 personerIngredienser
Mørdej
-
flormelis 40 g.vaniljesukker 10 g.hvedemel 200 g.smør (kold) 100 g.æg 1
Vaniljecreme
-
sødmælk 2.5 dl.vaniljesukker 1 spsk.æggeblommer 3 stk.flormelis 75 g.
Jordbærsyltetøj
-
jordbær 250 g.vand 0.75 g.sukker 2.5 dl.citronsaft 0.25 dl.
Flødeskum
-
piskefløde 2.5 dl.
Glasur
-
pasteuriseret æggehvide 1 stk.flormelis 150 g.eddike 0.5 tsk.
Pynt
Fremgangsmåde
Mørdej
1Bland flormelis, vaniljesukker og hvedemel i en skål. Skær den kolde smør i tern og smuldr det ud i melblandingen.
2Find en ny skål frem og pisk ægget i skålen. Hæld herefter ægget over i skålen med de øvrige ingredienser og saml mørdejen.
3Stil mørdejen på køl i minimum 20 minutter, gerne mere.
4Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
5Når mørdejen er kold, rulles den ud til ca. 3 mm. tykkelse. Drys hvedemel (fremgår ikke af ingredienslisten) ud på bordet, inden du begynder at rulle mørdejen ud. Stik bunde ud af mørdejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Mine bunde er ca. 7 cm. i diameter.
6Bag bundene i 8 minutter ved 200 grader varmluft til de er let gyldne.
Køl herefter bundene af.
Vaniljecreme
7Bland alle ingredienserne i en kasserolle og tilbered vaniljecremen ved lav varme. Det er vigtigt, at du hele tiden rører i cremen. Det tager noget tid, inden cremen begynder at få konsistens, men fat mod, pludselig bliver vaniljecremen tyk.
Stil vaniljecremen på køl.
Jordbærsyltetøj
8Skyl dine jordbær og nip stilkene af. Skær dem i lidt mindre stykker.
9Put jordbær og vand i en kasserolle og lad det simre i ca. 5 minutter.
10Tilsæt sukker og citronsaft og lad herefter blandingen koge i ca. 10 minutter. Hold godt øje med blandingen undervejs, da den ikke må blive for tyk.
11Hæld din syltetøj på et skodet, varm glas og sæt det herefter på køl.
Flødeskum
12Pisk piskefløden til flødeskum. Tilsæt evt. lidt sukker, hvis du er til en sød flødeskum ligesom jeg. Pas på, at flødeskummen ikke piskes for meget, så den skiller.
Glasur
13Hæld den pasteuriserede æggehvide i en skål og tilføj flormelis og eddike.
Rør glasuren sammen, indtil den bliver en hvid, luftig ensartet masse.
Samling
14Put en tylle i en sprøjtepose og hæld flødeskummen på sprøjteposen.
Sprøjt flødeskum på halvdelen af mørdejsbundene. Flødeskummen sprøjtes langs kanten af bundene, så der bliver et hul i midten.
15Læg en klat syltetøj i midten af mørdejsbundene med flødeskum på.
16Fyld vaniljecreme ovenpå på syltetøjet på mørdejsbundene.
17Pynt resten af mørdejsbundene med glasur, lilla pulverfarve og (skyllede) spiselige blomster. Læg dem herefter ovenpå de mørdejsbunde, som allerede er sprøjtet op med flødeskum, syltetøj og vaniljecreme.