Det sker lidt oftere, end hvad godt er, at vi køber bananer, som vi simpelthen ikke når at få spist, inden de begynder at blive brune og kedelige. Når først de når det stadie, er der ingen af os, der har lyst til at sætte tænderne i dem. I hvert fald ikke før, de har været en tur i ovnen og er blevet forvandlet til lækre banankager.
Her får du opskriften på lækre mini banankager med saltkaramelfyld og nutella frosting.
Kagerne er bagt i en silikoneform med huller, der måler 7 cm. i diameter og 3,5 cm. i højden.
Har du overmodne bananer, kan du også laver lækre bananpandekager. Vi er tossede med bananpandekager. Vores opskrift på dem, finder du her.
Opskrift på Mini banankager
Til ca. 10 personerIngredienser
Banankager
-
lys chokolade (hakket) 50 g.smør (smeltet) 100 g.æg 2 stk.sukker 100 g.bananer (overmodne) 3 stk.hvedemel 100 g.bagepulver 1 tsk.salt 1 knsp.
Saltkaramelfyld
-
hvid chokolade 60 g.flagesalt 1 tsk.sukker 20 g.piskefløde 0.5 dl.
Nutella frosting
-
smør (stuetemp.) 150 g.flormelis 150 g.nutella 100 g.
Pynt
Fremgangsmåde
Banankager
1Tænd ovnen på 180 grader.
2Hak chokoladen i mindre stykker. Chokoladen skal blot hakkes groft.
3Smelt smør i mikroovnen eller i en lille kasserolle og stil det til side, så det kan køle af.
4Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilføj herefter den smeltede, afkølede smør. Den afkølede smør vendes forsigtigt rundt i æggesnapsen.
5Mos og tilføj de overmodne bananer.
6Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål og sigt herefter melblandingen ned i dejen. Vend melblandingen rundt i dejen med en dejskraber.
7Tilføj den hakkede chokolade til dejen og vend den rundt i dejen med en dejskraber.
8Smør dine bageforme og fordel herefter dejen heri.
Bag mini banankagerne i 25 minutter ved 180 grader.
Lad mini banankagerne køle helt af, inden du fylder dem med saltkaramel og pynter af.Saltkaramelfyld
9Hak chokolade og hæld chokoladen i en skål. Tilsæt flagesalt.
10Put sukker i en gryde og lad det smelte ved svag varme. Det er vigtigt, at der ikke røres i sukkeret, da du så ender ud med en sukkermasse fuld af klumper.
11Varm piskefløden i en anden gryde. Piskefløden varmes op til lige under kogepunktet.
12Når sukker er helt smeltet, hældes den varme piskefløde over i sukkermassen under omrøring. Hæld herefter blandingen over i skålen med den hakkede chokolade og flagesalt.
13Afvent ca. et minut og rør herefter, indtil du får en ensartet karamelmasse. Sæt herefter din saltkaramelmasse på køl, indtil du skal bruge den,
Nutella frosting
14Pisk smør og flormelis sammen, til det har en lys og luftig konsistens. Det er vigtigt, at der piskes, indtil massen bliver lys og luftig, da din frosting ellers kommer til at smage af smør.
Tilføj herefter nutella og pisk igen, indtil nutellaen er jævn fordelt.
Hæld nutella frostingen på en sprøjtepose med tylle.
Samling og pynt
15Lav små huller (øverst) i midten af dine mini banankager og fyld hullerne med saltkaramelmassen.
16Sprøjt din nutella frosting på mini banankagerne.
17Pynt med smeltet chokolade og sukkerperler.