Kylling Katsu (Eller Chicken Katsu) er en japansk ret, som består af paneret kyllingebryst, karrygrøntsagssauce og ris.
Navnet Kylling Katsu stammer fra de to ord “Katsu” og “Katsu Curry”. “Katsu” er en japansk snack, som består af pankopaneret kyllingebryst og “Katsu Curry” er ris og karrysauce.
Kylling Katsu er relativt nem og hurtig at lave.
Opskrift på Kylling Katsu
Til ca. 4 personerIngredienser
Kylling
-
kyllingebryst 4 stk.æg 3 stk.panko rasp 100 g.hvedemel 100 g.saltpeberrapsolie 2 spsk.
Karrysauce
-
karry 5 spsk.rapsolie 2 spsk.ingefær 1 spsk.kartofler 300 g.gulerod 300 g.løg 3 stk.hvidløg 3 fedvandhønsefond 1 dl.kokosmælk 400 ml.
Fremgangsmåde
Karrysauce
1Skær kartofler, gulerødder, løg i grove tern og riv hvidløg og ingefær fint.
2Varm olie i en gryde og tilsæt karry og varm karryen grundigt.
3Tilsæt kartofler, gulerødder, løg, hvidlæg og ingefær til gryden og vend det hele rundt.
4Tilsæt vand til gryden, så grøntsagerne lige præcis er dækket af vand.
5Tilsæt hønsefond/hønsebouillon til gryden og lad det hele koge, indtil grøntsagerne er møre (ca. 10 minutter).
6Tag gryden af varmen og fjern et par dl. vand fra gryden.
7Blend grydens indhold til en samlet masse og tilsæt kokosmælk til gryden.
8Smag karrysaucen til med salt og peber.
Ris
9Sæt ris til kogning i en gryde eller en riskoger.
Kylling
10Skær kyllingebrysterne i brede strimler (På den lange led) og bank stykkerne lidt flade.
11Lav tre paneringsstationer (En med hvedemel blandet med salt og peber, en skål med sammenpisket æg og en med panko rasp).
12Paner kyllingestykkerne ved først at vende dem i melblandingen, så æggemassen og til sidst panko raspen.
13Varm en pande med olie og steg kyllingestykkerne indtil de er gennemstegte og paneringen er flot gylden (Ca. 4 minutter på hver side).
Servering
17Server kyllingestykker, ris og karrysauce sammen og anret eventuelt med basilikum, purløg eller sesamfrø.