Hvedeknopper med kardemomme

Hvedeknopper med kardemomme

I Danmark er der tradition for, at der spises varme hveder dagen før Store Bededag. Hold traditionen ved lige med disse lækre hvedeknopper med et strejf af kardemomme.

Har du hvedeknopper i overskud, kan de med fordel spises i en ristet udgave på Store Bededag.

Hvis du ikke er så pjattet med smagen af kardemomme, kan du bytte kardemomme ud med kanel.

Hvedeknopper med kardemomme

Opskrift på Hvedeknopper med kardemomme

Til ca. 12 personer

Ingredienser

Hvedeknopper

Fremgangsmåde

Hvedeknopper

1

Lun mælken i en kasserolle, indtil den er lillefingervarm. Opløs herefter gæren heri.

2

Tilsæt de øvrige ingredienser (kærnemælk, smør, æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme) og ælt dejen, indtil den er smidig og glat.

3

Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i 1 time, dækket med et rent viskestykke.

4

Hæld lidt hvedemel ud på køkkenbordet (fremgår ikke af ingredienslisten) og ælt dejen godt igennem.

Del dejen i 12 nogenlunde lige store klumper og tril dem til boller.

5

Beklæd en bageplade / bradepande / ildfast fad med bagepapir og læg bollerne heri. Bollerne skal ligge tæt men må ikke røre hinanden.

6

Sæt et ildfast fad med kogende vand i bunden af den slukkede ovn og placer bollerne midt i ovnen. Lad bollerne efterhæve i dampen fra det kogende vand i 20 minutter. Ovnen skal fortsat være slukket.

7

Tag det ildfaste fad og bollerne ud af ovnen.

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

8

Bag bollerne i ca. 20 minutter (eller til bollerne er lysebrune og gennembagte) ved 200 grader alm. ovn. Det er ikke nødvendigt at pensle bollerne, inden de bages.

Du har nu friskbagte, varme hvedeknopper. Velbekomme.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 4

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar