Hønsesalat er en klassisk dansk ret, som alle danskere har et forhold til.
Herhjemme elsker vi den i en variant hvor den serveres på ananasringe og hvor der er bacon og champignon i.
Opskrift på Hønsesalat på ananasring
Til ca. 4 personerIngredienser
Hønsesalat
-
kyllingebryst 400 g.peberkorn 4 stk.laurbærblad 4 stk.bacon 150 g.smør 1 tsk.olivenolie 1 tsk.champignon 250 g.mayonnaise 0.75 dl.creme fraiche 1 dl.karry 1 tsk.sennep (dijon) 1 tsk.asparges (hvide) 100 g.purløg 1 dl.
Fremgangsmåde
Hønsesalat på ananasring
1Kog kyllingebryst i vand sammen med peberkorn og laurbærblade indtil kødet er mørt (Ca. 20 minutter)
2Skær kyllingebrysterne i tern og lad dem køle af.
3Skær bacon i små tern og steg sprøde i smør på en pande. Tag baconen op af panden og læg til side på en tallerken.
4Skær champignonerne i kvarte. Tilføj olivenolie til panden med baconfedtet og rist champignonerne ved høj varme.
5Hak purløg fint og skær asparges i mundrette stykker.
6Bland mayonnaise, creme fraiche, karry, sennep og purløg (halvdelen) sammen til en dressing i en skål .
7Smag dressingen til med salt og peber.
8Tilføj champignoner, asparges og kyllingebryst til dressingen og rør det hele godt rundt.
9Skær skallen af ananassen væk og skær ananassen i skiver på ca. 4 cm. (Skær eventuelt også det hårde midterstykke væk).
10Anret hønsesalaten på ananasringene og drys med de resterende purløg.