Da Kesia skulle begynde at introduceres til rigtig mad, så var en af de ting vi lykkedes rigtig godt med hirsegrød.
Hirsegrød har en mild smag og er nem at spise på grund af sin fine og bløde konsistens. Samtidig var hirsemel en af de ting, som vores sundhedsplejerske fremhævede, som noget der var rigtig godt for små børn og babyer. Hirsemel har et naturligt højt indhold af kostfibre og er samtidig glutenfri.
Hirsegrød er desuden rigtig nem at lave og det det tager ikke mere en 5 minutter at lave en portion, som så efterfølgende skal køle lidt af, før den er klar til servering.
Opskrift på Hirsegrød til baby
Til ca. 1 personerIngredienser
Hirsegrød
-
hirsemel 0.5 dl.
Fremgangsmåde
Hirsegrød
1Pisk hirsemel og vand sammen i en lille gryde eller kasserolle.
2Bring gryden i kog under piskning og lad det simre i 2 minutter (Eller indtil den ønskede konsistens er opnået).
3Tag gryden af varmen og tilsæt smør og rør det hele rundt, mens smøren smelter ind i hirsegrøden.
4Lad hirsegrøden køle ned indtil den har en temperatur omkring 37 grader og rør så modermælkserstatning ind i hirsegrøden.
Server hirsegrøden herefter.