Gullasch er en suppe bestående af primært kød, grøntsager og paprika.
Oprindeligt nydes Gullasch alene, men i Danmark får vi tit kartoffelmos, ris, brød, nudler eller makaroni til – min favorit er dog den oprindelige version, med grøntsager direkte i suppen.
Gullasch (Også kaldet Goulash) er en ungarns nationalret.
Opskrift på Gullasch
Til ca. 4 personerIngredienser
Gullasch
-
smør 20 g.løg 2 stk.spidskommen 1 tsk.paprika 2 spsk.oksebov 700 g.hvedemel 0.5 dl.vand 2 dl.oksefond 6 dl.hakkede tomater 1 dåsekartofler 500 g.gulerod 250 g.persillerod 100 g.
Fremgangsmåde
Gullasch
1Svits finthakket løg i en stor gryde.
2Tilføj spidskommen og paprika til gryden og rør det hele godt rundt.
3Skær okseboven i mundrette tern og vend dem i mel.
4Tilføj kødternene til gryden og brun dem sammen med løgene (2-3 minutter).
5Tilføj vand til gryden og rør det hele godt rundt i et par minutter (Husk og kom helt ned i bunden af gryden, da de melede kødtern godt kan sætte sig fast i bunden af gryden).
6Tilføj oksefond, hakkede tomater, kartofler, gulerødder, persillerod og peberfrugt til gryden og bring det hele i kog.
7Skru ned for varmen og lad det hele simre i 2 timer og smag til sidst til med salt og peber.
Noter til Gullasch opskrift
Tilbehør til Gullasch
I ovenstående opskrift er der ikke tilbehør til, da der er kartofler, gulerødder og persillerod i selve gullaschen. Vil man gerne have kartoffelmos til gullaschen, så kan man undlade eller minimere grøntsagerne og i stedet få kartoffelmos til suppen.
Kød til Gullasch
I min opskrift har jeg brugt oksebov, men man kan sagtens bruge andre former for oksekød. Man kan selvfølgelig også bruge allerede udskårne gullaschtern.