Elsker du også græsk mad?
Nedenunder finder du en opskrift på en af mine yndlingsretter fra det græske køkken: Græsk kylling med græsk salat og tzatziki
Opskrift på Græsk kylling med græsk salat og tzatziki
Til ca. 4 personerIngredienser
Tzatziki
-
agurk 2 stk.græsk yoghurt (10 %) 5 dl.olivenolie 2 spsk.hvidløg 3 fedcitron 1 spsk.salt 1 knsp.peber 1 knsp.
Græsk kylling
-
kyllingebryst 4 stk.olivenolie 4 spsk.citron 0.5 stk.oregano 1 spsk.timian 1 spsk.hvidløg 2 fedsalt 1 knsp.peber 1 knsp.
Græsk salat
-
cherrytomater 500 g.peberfrugt 1 stk.rødløg 1 stk.olivenolie 2 spsk.Balsamico (hvid) 3 spsk.salt 1 knsp.peber 1 knsp.
Fremgangsmåde
Tzatziki
1Halver agurkerne på langs, og skrab den bløde midte ud med en teske.
2Riv agurkerne groft og skil så meget vand som muligt fra agurkerne i en salatslynge.
3Bland den revne agurk sammen med græsk yoghurt, olivenolie, presset hvidløg og citronsaft. Smag til med salt og peber
4Sæt tzatzikien i køleskabet til næste dag. (Har du ikke tid til at vente, så kan den også nydes med det samme).
Græsk kylling
5Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
6Bland olivenolie, citron, oregano, timian, hvidløg, salt og peber sammen til en marinade.
7Kom kyllingebrysterne i et fad og pensel dem med marinaden.
8Sæt de marinerede kyllingebryser i ovnen i ca. 40 minutter (til de er gennemstegte) og lad dem efterfølgende hvile i 1o minutter.
Græsk salat
9Skær peberfrugt og rødløg i tynde skiver.
10Halver tomaterne.
10Vend løg, peberfrugt og tomater sammen og krydr med olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber.
11Fordel feta og oliven over salaten og drys med oregano.