Da vi boede i København var en af vores yndlings fastfoodretter Gaeng Phed Gai. Dette fortsatte da vi flyttede til Viborg, hvor Familiecaféen Thai Take Away laver en helt fantastisk Gaeng Phed Gai.
Vi har dog også sammensat vores egen opskrift på en hjemmelavet omgang Gaeng Phed Gai, som vi uden tvivl også elsker. Gaeng Phed Gai betyder eftersigende stærk kylling karry og det er egentlig et meget passende navn, for thairetten som består af forskellige grøntsager, kylling og rød karry.
Gaeng Phed Gai serveres med ris.
Opskrift på Gaeng Phed Gai
Til ca. 4 personerIngredienser
Gaeng Phed Gai
-
kokosolie 1 spsk.rød karrypasta 100 g.gulerod 5 stk.broccoli 1 stk.chilifrugt 1 stk.babymajs 1 dåsekokosmælk 3 dåsefiskesauce 1 spsk.hoisin sauce 1 spsk.hønsefond 1 dl.rørsukker 2 spsk.kyllingebryst 500 g.basilikum 10 bladebambusskud 1 dåsekaffir limeblade 5 stk.
Ris
-
Fremgangsmåde
Gaeng Phed Gai
1Varm en wokgryde og smelt kokosolie heri.
2Tilføj rød karrypasta og brænd det hurtigt i kokosolien.
3Tilsæt gulerødder i små skriver, broccoli i små stykker, finthakket chili og babymajs i små skiver til wokken og rør det hele godt rundt.
4Tilføj kokosmælken til wokken og rør det hele godt rundt under høj varme, indtil kokosmælken er varm.
5Tilsæt hønsefond, fiskesauce, hoisin sauce og rørsukker til wokken og rør det hele rundt.
6Tilføj små fine stykker kylling til retten og varm det hele godt igennem – indtil kyllingen er gennemstegt.
7Tilføj basilikumblade, bambusskud og kaffir limeblade til rettet og giv det hele retten et opkog, indtil den ønskede konsistens på grøntsagerne opnås (Jo længere det koger jo blødere bliver grøntsagerne).
Ris til Gaeng Phed Gai
8Kog risene i letsaltet vand i en gryde eller en riskoger i den på risene angivne tid (Omkring 20 minutter).