Forloren hamster

Forloren hamster

Ligesom der ikke er hare i forloren hare og at der ikke er skildpadde i forloren skildpadde, så er der heller ikke hamster i forlen hamster. Dog har navnet en henvisning til forloren hare, da forloren hamstre er små udgaver af forloren hare, lidt ligesom en hamster kan være en lille udgave af en harre.

Mere præcist er forloren hamster er en dejlig hverdagsret, med gode typisk danske ingredienser som fars, kartofler og sovs og så med et lille udenlandsk tvist i form af parmesanost og mozzarella.

De forlorne hamstre har en god fed og sprød smag, som passer perfekt sammen med en syrlig sovs med ribsgele.

Forloren hamster

Opskrift på Forloren hamster

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Forloren hamster

Grøntsager

Sovs

Fremgangsmåde

Forloren hamster

1

Bland hakket svin og kalv, finthakket løg, æg, havegryn, grofrevet parmesanost, mælk, salt og peber sammen i en skål. Rør det hele godt rundt indtil du har en god fast fars.

2

Skær eller riv mozzarellaen i 8 ca. lige store stykker.

3

Form farsen til 8 ca. lige store aflange boller og put mozzarellastykkerne ind i midten af dem og viklen en skive bacon om hver farsbolle.

4

Steg de forlorne hamstre i olivenolie og smør på en pande, indtil de har en flot brun farve.

Grøntsager

5

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter.

6

Med ca. 10 minutter kogetid tilbage, tilsættes gulerødderne.

Sovs

7

Tilsæt fløde til panden hvorpå du har stegt de forlorne hamstre og rør godt rundt.

8

Tilsæt kogevand fra grøntsagerne og ribsgele og reducer sovsen under høj varme indtil den ønskede konsistens opnås.

9

Smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere ribsgele.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 4.4 / 5. Bedømmelser: 9

Ingen bedømmelser endnu

Noter til Forloren hamster opskrift

Forloren hamster dagen efter

Eventuelle rester af forloren hamster kan sagtens gemmes til dagen efter og spises på rugbrød.

Skriv en kommentar