Ligesom der ikke er hare i forloren hare og at der ikke er skildpadde i forloren skildpadde, så er der heller ikke hamster i forlen hamster. Dog har navnet en henvisning til forloren hare, da forloren hamstre er små udgaver af forloren hare, lidt ligesom en hamster kan være en lille udgave af en harre.
Mere præcist er forloren hamster er en dejlig hverdagsret, med gode typisk danske ingredienser som fars, kartofler og sovs og så med et lille udenlandsk tvist i form af parmesanost og mozzarella.
De forlorne hamstre har en god fed og sprød smag, som passer perfekt sammen med en syrlig sovs med ribsgele.
Opskrift på Forloren hamster
Til ca. 4 personerIngredienser
Forloren hamster
-
hakket svin og kalv 500 g.løg 1 stk.æg 2 stk.havregryn 1 håndfuldletmælk 2 dl.parmesan 50 g.saltpebermozarella (frisk) 75 g.bacon 8 skiveroliven
Grøntsager
-
kartofler 500 g.gulerod 250 g.vand
Sovs
-
madlavningsfløde 2 dl.ribsgele 1 spsk.
Fremgangsmåde
Forloren hamster
1Bland hakket svin og kalv, finthakket løg, æg, havegryn, grofrevet parmesanost, mælk, salt og peber sammen i en skål. Rør det hele godt rundt indtil du har en god fast fars.
2Skær eller riv mozzarellaen i 8 ca. lige store stykker.
3Form farsen til 8 ca. lige store aflange boller og put mozzarellastykkerne ind i midten af dem og viklen en skive bacon om hver farsbolle.
4Steg de forlorne hamstre i olivenolie og smør på en pande, indtil de har en flot brun farve.
Grøntsager
5Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
6Med ca. 10 minutter kogetid tilbage, tilsættes gulerødderne.
Sovs
7Tilsæt fløde til panden hvorpå du har stegt de forlorne hamstre og rør godt rundt.
8Tilsæt kogevand fra grøntsagerne og ribsgele og reducer sovsen under høj varme indtil den ønskede konsistens opnås.
9Smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere ribsgele.
Noter til Forloren hamster opskrift
Forloren hamster dagen efter
Eventuelle rester af forloren hamster kan sagtens gemmes til dagen efter og spises på rugbrød.