Fish and Chips

Fish and chips

Et tydeligt minde fra min barndom, var da min familie og jeg var ved Vesterhavet og hvor vi fik de lækreste Fish and Chips.

Mig bekendt kan man ikke længere få Fish and Chips ved Vesterhavet, så derfor har jeg måtte lave dem selv, når vi har haft lyst til at smage dem igen.

Fish and Chips er en fastfoodret fra Storbritanien, som i princippet blot er pommes frites med friturestegt fisk. Som tilbehør til Fish and Chips får vi herhjemme altid hjemmelavet tatar sauce.

En god ting ved Fish and Chips er, at det er en god ret, til dem som normalt ikke er super begejstrede for retter med fisk.

Fish and Chips

Opskrift på Fish and chips

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Pommes frites

Fisk

Øldej

Fremgangsmåde

Pommes frites

1

Skræl bagekartoflerne og skærm dem i store pommes frites stykker.

2

Udvand dem i meget koldt vand i en time (Udskift vandet et par gange undervejs).

3

Kog derefter pommes fritterne i 5 minutter i letsaltet vand.

4

Tag pommes fritterne op af gryden og køl dem af på et viskestykke og tør dem så godt som muligt.

5

Kog pommes fritterne i friture (Ca. 140 grader varm) i 5 minutter og tag dem derefter op og lad dem dryppe af.

6

Put pommes fritterne tilbage i meget varm friture (Ca. 180 grader) og kog dem indtil de har den ønskede farve.

Fisk

7

Put salt på torskefileterne og lad dem trække i ca. 30 minutter.

8

Rør mel, øl og æggeblommer sammen, indtil det danner en dej.

9

Pisk æggevider og vend dem i dejen.

10

Dyb torskefileterne i øldejen og kog dem i meget varm friture (Ca. 180 grader) indtil de har den ønskede farve.

Fish and chips

11

Drys salt over pommes frites og fiskestykker og server med sauce tatar.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 6

Ingen bedømmelser endnu

En kommentar til “Fish and chips”

Skriv en kommentar