Herhjemme elsker vi hjemmelavet pizza og selv om deep pan pizza måske ikke er favoritpizzaen, så er den rigtig god som afveksling.
Deep pan pizza (Som også kaldes Chicago-Style-Pizza) er en pizza med en ekstra høj kant, som er bagt i en form, pande eller gryde.
Deep pan pizza kan laves med flere slags fyld, men den mest almindelige er pizzasauce, ost og pepperoni.
Opskrift på Deep pan pizza
Til ca. 4 personerIngredienser
Deep pan dej
-
vand (lunken) 4 dl.tørgær 20 g.salt 1 tsk.sukker 1 spsk.tipo 00 hvedemel 650 g.
Deep pan tomatsauce
-
hakkede tomater 1 ds.olivenolie 1 dl.hvidløg 1 fedoregano (tørret) 1 håndfuldtimian (tørret) 0.5 håndfuldbasilikum (frist) 0.5 håndfuldsalt 1 tsk.peber kugler
Deep pan fyld
-
mozarella 3 kugler
Fremgangsmåde
Deep pan pizzadej
1Opløs tørgæren i lunkent vand i en skål og lad det stå i ca. 5 minutter.
2Bland salt og sukker ned i skålen.
3Tilsæt melet til skålen lidt efter lidt, mens en røremaskine med dejkrog ælter dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed (Indtil dejen slipper skålens sider).
4Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i ca. 1 time (Indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse).
5Skrab dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 4 lige store stykker.
6Stram de 4 dejstykker op ved at trække i de fire hjørner på hver del, og samle dem på midten. Træk igen i de nye hjørner og saml dem på midten. Fortsæt med dette indtil dejen føles “stram”. Dæk herefter dejstykkerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hvile i 20 minutter.
7Smør 4 forme, pander eller lignende (Som kan tåle at komme i ovnen) som har diametre på 20 cm. eller deromkring med olivenolie.
8Træk de 4 deje, så deres forme passer til de smurte forme eller pander (Bliv ikke fristet til at bruge en kagerulle, da det vil trykke luften ud af dejen).
9Læg dejene ned i formene og lad dem hæve i 45 minutter på køkkenbordet og lav pizzasaucen imens.
Deep pan pizzasauce
10Bland hakkede tomater, olivenolie, finhakket hvidløg, tørret oregano, tørret timian, frisk finhakket basilikum og salt i en gryde og lad det simre til det tykner (Ca. 2o minutter) og lad det efterfølgende køle af.
Deep pan pizzafyld
11Fordel den afkølede pizzasauce på de 4 pizzabunde helt ud til kanten.
12Pluk mozzarellakugler i små stykker for fordel jævnt udover pizzasaucen.
13Læg pepperonien ovenpå pizzaerne og drys med jalapeños og oregano.
14Bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 240 grader på pizzafunktion (Hvis din ovn ikke har det, så bare varmluft) i 10-12 minutter.
15Tag pizzaerne ud af ovnen og ud af formene (Med en træspartel) med det samme og krydr eventuelt med mere oregano.
En kommentar til “Deep pan pizza”
Skriv en kommentar
Super nem og simpel opskirft. Jeg troede egentlig ikke selv at man kunne lave deep pan, men at man skulle have alt muligt avanceret udstyr til det.
Jeg håber der kommer andre opskrifter som denne fremover og at siden måske bliver lidt at klikke rundt på for at finde andre opskrifter 🙂