Hvis du også er pjattet med bailey’s, så er denne syndige brownie med baileyscreme en sikker vinder.
Brownien er bagt i en kageform, der måler 20×20 cm. Den kan sagtens bages nogle dage inden, den skal serveres. Brownien puttes da på frys, og optøs herefter i køleskab i ca. 6 timer.
De små glukose tuiles er bagt på en almindelig macaronmåtte. Hvis du bager flere glukose tuiles, end du skal bruge, kan de med fordel opbevares tørt i en lufttæt beholder. Pas på med at putte dine glukose tuiles på køl, da de så bliver klistrede. Pyntes browniestykkerne for igen at blive stillet på køl inden servering, anbefaler jeg derfor, at glukose tuiles først sættes på browniestykkerne lige inden servering.
Opskrift på Brownies med baileysmousse og glukose tuiles
Til ca. 4 personerIngredienser
Brownies
-
lys chokolade 100 g.mørk chokolade 100 g.smør 200 g.hvedemel 125 g.sukker 250 g.vaniljesukker 3 tsk.salt 1 knsp.æg 3 stk.
Baileyscreme
-
flødeost 35 g.flormelis 15 g.vaniljesukker 0.25 tsk.bailey's (salted caramel edition) 30 ml.piskefløde 0.5 dl.
Ganache
-
lys chokolade 25 g.mørk chokolade 50 g.piskefløde 0.5 dl.
Hvid chokoladecreme
-
husblas 0.5 bladhvid chokolade 88 g.piskefløde 1 dl.vaniljesukker 0.5 tsk.
Glukose tuiles
-
Øvrig pynt
Fremgangsmåde
Brownies
1Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2Hak den lyse og den mørke chokolade.
3Smelt smør i en kasserolle ved lav varme. Tag kasserollen af varmen, når smørret er smeltet. Tilsæt herefter den hakkede chokolade og rør rundt med en dejskraber indtil smør og chokolade samler sig til en ensartet masse.
Lad chokolademassen køle.
4Hæld hvedemel, sukker, vaniljesukker, salt og æg i en skål og pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse.
5Vend den afkølede chokolade ned i massen med en dejskraber. Start med at hælde lidt af chokoladen i ad gangen, vend rundt med dejskraberen, til massen er ensartet og hæld erefter mere chokolade i.
6Beklæd din bageform med bagepapir. Hæld herefter browniedejen i formen og bag brownien i midten af ovnen i ca. 30-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Når brownien er færdigbagt skal den køle helt af, inden den pyntes. Brownien har godt af et stå i køleskabet et døgns tid, inden den skal serveres.
Når brownien er kold, skæres kanterne af, hvorefter brownien skæres i den ønskedes størrelse. jeg fik 8 brownies af denne opskrift.
Kanterne kan med fordel gemmes til hjemmelavede trøffelkugler.Baileyscreme
7Put flødeost, flormelis, vaniljesukker og bailey’s i en skål, og pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse (ca. 1 minut).
8Pisk piskefløden til en let flødeskum.
Vend herefter de to masser sammen ved hjælp af en dejskraber.
9Hæld baileyscremen på sprøjtepose med en stjerneformet tylle og læg creme på køl, indtil den skal bruges.
Ganache
10Smelt lys og mørk chokolade over et vandbad.
11Varm piskefløden op til kogepunktet og tag den herefter af varmen.
12Hæld 1/3 af den varme piskefløde over i den smeltede chokolade og rør godt rundt med en dejskraber. Ganachen samler sig.
Tilføj endnu 1/3 af den varm piskefløde og rør godt rundt.
Tilføj endelig den sidste 1/3 af piskefløden og rør rundt, indtil du har en glat, ensartet ganache.
13Hæld din ganache på en sprøjtepose med en lille rund tylle og læg den i køleskabet, indtil den har den rette konsistens.
Hvid chokoladecreme
14Læg husblas i blød i koldt vand i min. 10 minutter.
15Hak den hvide chokolade.
16Hæld piskefløde og vaniljesukker i en lille kasserolle. Varm op til lige under kogepunktet og tag herefter kasserollen af varmen og hæld piskefløden over i den hvide chokolade. Rør rundt med en dejskraber, indtil du har en ensartet masse.
17Vrid husbalssen fri for vand og opløs den i den varme chokolademasse.
18Put husholdningsfilm over chokolademassen og stil den på køl. Husholdningsfilmen skal helt ned at røre ved chokolademassen i skålen. Lad chokolademassen køle til køleskabstemperatur (4-5 grader).
Når du skal bruge chokoladecremen, piskes chokolademassen luftig med en elpisker. Der skal piskes i ca. 1-2 minutter. Ikke længere end det, da du så risikerer at din chokoladecreme skiller. Put herefter din hvide chokoladecreme på sprøjtepose med en lille stjerneformet tyllle.
Glukose tuiles
19Tænd ovnen på 150 grader alm. ovn.
20Sæt klatter af glukosesirup på en silikonemåtte. Du skal lave mindst lige så mange klatter, som du har brownies. Lav gerne et par ekstra i tilfælde af, en nogle knækker, når du skal stikke dem i kagerne. Jeg har brugt en macaronmåtte, da det gør det lettere at styre størrelsen og formen på de færdige tuiles.
Smør glukosesiruppen let ud med en paletkniv.
21Bag dine glukosetuiles i den øverste 1/3 af ovnen i ca. 60 minutter ved 150 grader alm. ovn.
Undlad så vidt muligt at åbne ind til dine tuiles undervejs, da du så risikerer at ødelægge boblerne i dine tuiles.
Lad herefter dine tuiles køle.
Pynt
22Spøjt dutter af baileyscreme, ganache og hvid chokoladecreme på dine brownies. Pynt herefter med glukose tuiles og skovsyre.