Her kommer en opskrift på en syndig sag med et syrligt touch. Kagen består af blondie med friske hindbær og skovbærmousse.
Blondien er bagt i en bageform, der måler 15 cm., mens kagen er samlet i en springform, der måler 19 cm.
Kagen er blandt andet pyntet med macarons med hvid chokoladecreme. Opskriften på macaronsskaller finder du her.
Opskrift på Blondie med friske hindbær og skovbærmousse
Til ca. 8 personerIngredienser
Blondiebund
-
hvid chokolade 200 g.citronskal 1 stk.smør 200 g.æg 3 stk.sukker 175 g.hvedemel 125 g.salt 0.5 tsk.hindbær stk.
Skovbærmousse
-
husblas 4.5 bladeskovbær 300 g.sukker 120 g.citron (citronsaft) 1.5 stk.piskefløde 3 dl.græsk yoghurt 185 g.
Hvid chokoladecreme
-
husblas 0.5 bladhvid chokolade 88 g.piskefløde 1 dl.vaniljesukker 0.5 tsk.lyserød pastafarve citronskal
Øvrig pynt
-
moussebomber citronskalmacarons citronskal
Fremgangsmåde
Blondiebund
1Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2Hak den hvide chokolade.
Riv skallen af en økologisk citron.
3Smelt smør i en kasserolle. Når smørret er smeltet, tages det af varmen og den hakkede, hvide chokolade tilsættes. Rør godt rundt i massen, indtil den samler sig og bliver ensartet.
4Pisk æg, sukker, hvedemel, salt og citronskal sammen. Bliv ved med at piske, indtil massen har en luftig konsistens.
5Vend chokoladeblandingen i med en dejskraber.
6Beklæd din bageform med bagepapir og hæld dejen i formen.
Put friske hindbær ned i dejen. Skær dem evt. over i halve, hvis det er store hindbær. Pres hindbærene let ned i dejen med en ske.
Bag din blondiebund i ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft og lad herefter blondiebunden køle helt af.
Skovbærmousse
7Læg de 4 blade husblas i blød i koldt vand i minimum 10 minutter.
8Pres saften af 1,5 citroner.
9Kog skovbær, citronsaft og sukker i en kasserolle. Lad ingredienserne koge et par minutter og blend herefter med en stavblender. Hæld massen gennem en sigte og over i en skål, så bærfrøene sorteres fra.
Vrid husblassen fri for vand og put den i den varme skovbærsaft. Rør rundt indtil husblassen er opløst.
Lad herefter skovbærsaften køle til ca. stuetemperatur.
10Pisk piskefløden til en let flødeskum.
11Vend græsk yoghurt i flødeskummen med en dejskraber.
12Vend forsigtigt flødeskumsblandingen over i skovbærsaften med en dejskraber. Start med at tage en lille smule af flødeskumsblandingen og tilsæt mere lidt efter lidt.
13Beklæd din springform med kageplast og placer din blondiebund i midten af springformen.
13Fyld skovbærmousse i formene til dine moussebomber.
Jeg har lavet 6 store moussebomber og 8 små.
Fordel herefter resten af skovbærmoussen over blondiebunden i springformen.
Stil moussebomber og kage på frys, indtil moussen har sat sig (minimum 6 timer).
Når du skal bruge kagen, skal den tages af frys og stilles på køl minimum 6 forinden.
Fjern kageplasten så snart, du tager kagen af frys.Hvid chokoladecreme
14Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 minutter.
15Hak den hvide chokolade og put den i en skål.
16Varm piskefløde og vaniljesukker i en lille kasserolle. Når piskefløden er lige under kogepunktet, tages den af varmen og hældes over den hakkede hvide chokolade. Rør rund med en dejskraber, indtil massen samler sig til en ensartet masse.
17Vrid husblassen fri for vand og put den i den varme chokolade. Vend rundt med dejskraberen, indtil husblassen er opøst.
Lad herefter skovbærsaften køle til ca. stuetemperatur.
18Put husholdningsfilm over den hvide chokoladecreme. Husholdningsfilmen skal helt ned at røre chokoladecremen i skålen. Stil herefter på køl, indtil chokoladecremen når køleskabstemperatur (4-5 grader).
19Når du skal bruge den hvide chokoladecreme, piskes den hurtigt op til en luftig creme (1-2 minutter). Tilsæt pastafarve, inden du pisker.
Put herefter cremen på sprøjtepose med tylle.
Samling og pynt
20Når kagen tages af frys, placeres den på det fad, den skal serveres på, hvorefter kageplasten fjernes. Frigør moussebomberne af silikoneformene og placer dem på kagen.
Pynt herefter med hvid chokoladecreme, macarons (her fyldt med hvid chokoladecreme), friske hindbær, sukkerperler med kirsebærsmag og skovsyre.
2 kommentarer til “Blondie med friske hindbær og skovbærmousse”
Skriv en kommentar
Hej
Super lækre opskrifter. Jeg ville gerne lave blondie med hindbær og mousse.
Men kan ikke se hvor mange æg der skal i dejen. Kan du fortælle hvor mange?
Mvh Anne
Hej Anne 🙂 Dejligt du kan bruge opskrifterne!
Der skal 3 æg i dejen. Det er en fejl det ikke stod i opskriften, men det har vi rettet nu.