Hvis det skal gå hurtigt, og resultatet gerne må være lidt rustikt, kan du prøve kræfter med disse lækre nøddekager.
Nøddekagerne er bagt i en silikoneform med huller, der er 7 cm. i diameter og 35 cm. høje.
Jeg vil anbefale i stedet at bruge stålringe, da nøddekagerne i så fald lettere kan tages ud af formene og dermed også får et knapt så rustikt udseende som disse.
Opskrift på Rustikke nøddekager
Til ca. 10 personerIngredienser
Nøddekager
-
hasselnødder 175 g.mørk chokolade 100 g.pasteuriserede æggehvider 3 stk.sukker 175 g.
Jordbærflødeskum
-
jordbær 300 g.flormelis 50 g.piskefløde 2.5 dl.
Pynt
Fremgangsmåde
Nøddekager
1Tænd ovnen på 160 grader.
2Blend hasselnødderne i en minihakker. Pas på med ikke at blende nødderne for meget. De skal blot være groft hakkede.
Hak den mørke chokolade i mindre rusikke stykker.
3Pisk de pasteuriserede æggehvider stive med en håndmixer. Når æggehviderne er stive tilsættes sukkeret lidt efter lidt. Bliv ved med at piske, til du har en fast marengsmasse, som kan danne små toppe.
4Tilsæt de hakkede hasselnødder og den hakkede chokolade til marengsmassen. Vend nødder og chokolade rundt i massen ved hjælp af en dejskraber.
5Smør dine bageforme med en klat smør (fremgår ikke af ingredienslisten) og fordel marengsmassen i formene.
6Bag nøddekagerne i 25 minutter ved 160 grader.
Når nøddekagerne er færdigbagte, skal de have lov at køle af og løsnes herefter nænsomt fra formene. Er kagerne svære at få af formene så frygt ej, det rustikke look kan også noget.
Jordbærflødeskum
7Skyl de friske jordbær og nip stilkene af.
8Put dine jordbær i en skål, tilsæt flormelis og blend med en stavblender, indtil du får en ensartet masse.
9Pisk piskefløden til flødeskum. Pas på med ikke at piske for meget, så flødeskummen skiller.
10Vend forsigtigt jordbærmassen rundt i flødeskummet med en dejskraber. Undlad at putte hele jordbærmassen i på en gang, således du løbende kan kontrollere konsistensen på din jordbærflødeskum. Jordbærflødeskummen må ikke blive for flydende, da den så vil løbe ned af nøddekagerne.
11Put jordbærflødeskummen på sprøjtepose og fordel skummen på nøddekagerne.
Afhængig af konsistensen på din jordbærflødeskum, kan du sprøjte skummen fint ud på nøddekagerne ved brug af tylle.
Pynt
12Skyl de friske ribs og de spiselige blomster og pynt dine rustikke nøddekager hermed.