Hvis du er mest til helt alminidelig plain brød, men du alligevel har lyst til, at der skal ske lidt, uden at det involverer solsikkekerne og chiafrø, kan du prøve kræfter med dette leopardbrød. Bag det på en trist gråvejrsdag eller overrask gæsterne til den næste børnefødselsdag.
Hvis du ønsker lidt smag i brødet, kan du med fordel udskifte den brune pastafarve med 2 spsk. kakaopulver og 1 spsk. lunken mælk. Alternativt kan du tilføje 1 spsk. lakridssirup i den sorte dej. Jeg har blot lavet en smagsneutral udgave, så brødet egner sig til almindeligt pålæg.
God fornøjelse.
Opskrift på Leopardbrød
Til ca. 4 personerIngredienser
Grunddej
-
tipo 00 hvedemel 750 g.sukker 60 g.tørgær 50 g.mælk (lunken) 500 g.vaniljepulver 0.5 tsk.salt 1 tsk.smør (smeltet) 50 g.
Brun dej
-
Sort dej
Fremgangsmåde
Grunddej
1Bland mel, sukker, tørgær, vaniljepulver og salt i en røreskål. Tilsæt herefter den lunkne mælk og rør ingredienserne godt sammen.
2Tilsæt den smeltede smør under omrøring. Dejen skal herefter æltes godt sammen. Ca. 15-20 minutter ved brug af røremaskine.
3Del grunddejen i to lige store portioner. Læg den ene portion grunddej til side i en skål med et viskestykke over. Dejen skal blot stå at hæve.
Den anden portion grunddej deles endnu engang i to lige store portioner. Disse skal bruges til leopardpletterne.
Brun dej
4Tag en af de små portioner grunddej og tilsæt brun pastafarve. Mængden afhænger af mærket på din pastafarve. Ælt dejen godt, indtil den brune pastafarve er så jævnt fordelt i dejen som muligt. Stil herefter den brune dej til side i en skål med et viskestykke over. Lad dejen hæve i ca. en time.
Sort dej
5Tag den anden af de to små portioner grunddej og tilsæt sort pastafarve. Ælt dejen godt, indtil den sorte pastafarve er så jævnt fordelt i dejen som muligt. Stil herefter den sorte dej til side i en skål med et viskestykke over. Lad dejen hæve i ca. en time.
Samling
6Dejen skal nu deles op i mindre portioner igen.
Tag den brune portion dej og del den i 7 portioner, 5 små portioner og 2 lidt større.
Tag herefter den sorte portion dej og del også denne i 7 portioner, 5 små portioner og 2 lidt større.
Tag ligeledes den portion grunddej, du har tilbage, og del denne i 7 portioner, 5 mindre portioner og 2 lidt større.
Du har nu 21 portioner dej.
7Rul de brune dejkugler ud i lange pølser. De sorte dejkugler rulles ud i lange tynde baner, hvorefter de brune dejpølser svøbes i de sorte dejbaner. Det gør ikke noget, at den sorte dej ikke når hele vejen rundt om de brune dejpølser.
Rul nu dejkuglerne af grunddej ud i lange baner, og svøb de sort/brune dejpølser heri.
Du kan med fordel tage lidt sort dej fra og lave et par ekstra små, sorte pølser, hvis du også ønsker små, sorte pletter i brødet. Dette blot for at nuancere leopardpletterne en smule.
Vær opmærksom på, at dejpølsernes længde skal passe til den brødform, du skal anvende.
8Smør din bageform med lidt smør (dette smør fremgår ikke af ingredienslisten).
Læg dejpølserne ned i din bageform og lad brødet hæve i 30 minutter eller til brødet fylder ca. 80% af brødformen.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
9Bag brødet i ovnen i 30 minutter på 180 grader varmluft.