Jeg er helt pjattet med disse mini marengs. De er super fine som pynt på kager, på is, i varm kakao eller bare som en sød lille snack.
Man kan efterhånden købe mini marengs i ethvert supermarked med respekt for sig selv, og ellers kan de i hvert fald købes online. Ærligt talt synes jeg dog, at de i langt de fleste tilfælde sælges til overpriser. De er super lette at lave selv, og så kan de designes lige som man har lyst til. Hvis man har lyst kan man eksempelvis lade sine hjemmelavede mini marengs changere i farven eller drysse dem med spiseligt glimmer.
Jeg har ikke talt, hvor mange mini marengs der bliver ud af opskriften, men der bliver ca. en pladefuld.
Opskrift på Mini marengs
Til ca. 4 personerIngredienser
Mini marengs
-
æggehvider 40 g.
Fremgangsmåde
Mini marengs
1Tænd ovnen på 60 grader varmluft.
2Pisk æggehviderne stive. tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Marengsmassen skal piskes så stiv, at du kan vende skålen på hovedet, uden at marengsmassen falder ud eller “flytter sig”.
Hvis alle dine mini marengs skal være ensfarvede, tilsættes pastafarven under omrøring. Skal dine mini marengs have flere forskellige farver eller nuancer, tilsættes pastafarve under step 4.
3Sigt flormelis ned i din marengsmasse og vend det rundt i massen.
4Skal dine mini marengs have forskellige farver, deles marengsmassen nu ud i det ønskede antal skåle, og der tilsættes de ønskede pastafarver.
5Kom en lille rund tylle i en sprøjtepose og fyld din marengsmasse på sprøjteposen.
Skal dine mini marengs have flere forskellige farver eller nuancer, klargøres det ønskede antal sprøjteposer med marengsmasse.
Sprøjt små mini marengs ud på størrelse med en ært ca. på en bageplade med bagepapir.
6Bag dine mini marengs i ovnen i 60 minutter ved 60 grader varmluft. Sluk herefter ovnen og lad dine mini marengs tørre.
Opbevar dem i en lufttæt beholder.