De fleste elsker de klassiske fødselsdagsboller, men et sjovt og anderledes alternativ hertil er lyserøde prinsesseboller.
Opskrift på Prinsesseboller
Til ca. 8 personerIngredienser
Prinsesseboller
-
letmælk 2.5 dl.smør 100 g.gær 50 g.hvedemel 500 g.æg 1 stk.
Fremgangsmåde
Prinsesseboller
1Hæld mælken i en kasserolle og varm det meget forsigtigt op (Jeg sætter mit komfur på 2/9) under omrøring .
2Kom smøren i kasserollen og lad det smelte.
3Kom den varme mælk og smør i en skål og opløs gæren deri.
4Sæt blandingen på en røremaskine og ælt dejen ved lav hastighed (Jeg sætter min på 2/6), mens du tilsætter melet lidt efter lidt.
5Kom derefter æg ned i skålen og fortsæt æltningen i 8 minutter.
6I det sidste minut af æltningen tilsætter du sukker, salt og pastafarve til skålen og lader den ælte indtil farven er blevet fordelt fint i dejen.
7Sluk for røremaskinen og lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
8Kom dejen ud på et meldrysset bord og form dejen til en lang pølse.
9Skær dejpølsen ud i 16 ca. lige store stykker og form dem til boller og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir.
10Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
11Bag prinsessebollerne ved 185 grader varmluft i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter.
12Tag prinsessebollerne ud af oven og lad dem kort køle af på en rist inden servering.
Noter til Prinsesseboller opskrift
Alternativ til pastafarve
Hvis man ikke har adgang til pastafarve, så kan frugtfarve eller rødbedejuice anvendes som et alternativ. Både frugtfarve og rødbedejucie er testet med ovenstående opskrift med næsten ligeså godt et resultat som pastafarve.