Kartoffelmos

Kartoffelmos

Herhjemme elsker vi en lækker omgang hjemmelavet kartoffelmos.

Kartoffelmos er rigtig god som tilbehør til en lang række forskellige retter. Særligt passer kartoffelmos fantastisk sammen med retter som Boeuf Bourguignon, Gammeldags Oksesteg og selvfølgelig Brændende Kærlighed.

Kartoffelmos er meget nemt at lave og kan laves i rigtig mange varianter. Oftest foretrækker vi dog den helt klassiske med kartofler, mælk og smør.

Kartoffelmos

Opskrift på Kartoffelmos

Til ca. 4 personer

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kartoffelmos

1

Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.

2

Kog kartoffelstykkerne til de er møre i en gryde i usaltet vand (ca. 10 minutter).

3

Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem så tørre som muligt.

4

Mos kartoffelstykkerne med en gaffel, elpisker, kartoffelstøder eller allerbedst en purepresser.

5

Tilsæt mælk til kartoffelmassen og rør det hele godt rundt.

6

Tilsæt smør og smelt smøren ind i kartoffelmosen under omrøring.

7

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på en stjerne for at angive bedømmelse

Gennemsnitsbedømmelse 5 / 5. Bedømmelser: 12

Ingen bedømmelser endnu

Skriv en kommentar