Herhjemme elsker vi en lækker omgang hjemmelavet kartoffelmos.
Kartoffelmos er rigtig god som tilbehør til en lang række forskellige retter. Særligt passer kartoffelmos fantastisk sammen med retter som Boeuf Bourguignon, Gammeldags Oksesteg og selvfølgelig Brændende Kærlighed.
Kartoffelmos er meget nemt at lave og kan laves i rigtig mange varianter. Oftest foretrækker vi dog den helt klassiske med kartofler, mælk og smør.
Opskrift på Kartoffelmos
Til ca. 4 personerIngredienser
Kartoffelmos
-
kartofler (store) 1200 g.sødmælk 2 dl.smør 30 g.
Fremgangsmåde
Kartoffelmos
1Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
2Kog kartoffelstykkerne til de er møre i en gryde i usaltet vand (ca. 10 minutter).
3Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem så tørre som muligt.
4Mos kartoffelstykkerne med en gaffel, elpisker, kartoffelstøder eller allerbedst en purepresser.
5Tilsæt mælk til kartoffelmassen og rør det hele godt rundt.
6Tilsæt smør og smelt smøren ind i kartoffelmosen under omrøring.
7Smag til med salt, peber og muskatnød.