Har du lyst til lette og lækre gulerodsboller? Så prøv denne opskrift. Gulerodsbollerne er super lette at lave, og de tager ingen tid at bage, når først solsikkekernerne har ligget i blød.
Opskrift på Gulerodsboller
Til ca. 12 personerIngredienser
Gulerodsboller
-
vand 2.5 dl.gær 50 g.sukker 50 g.solsikkeolie (eller anden smagsneutral olie) 1 dl.salt 0.5 tsk.æg 1 stk.
Fremgangsmåde
Gulerodsboller
1Læg solsikkekernerne i blød i en skål med vand. Lad dem ligge i 1 time.
2Skræl og riv gulerødderne.
3Opløs gæren i 2, 5 dl. lunken vand.
4Bland alle ingredienserne (husk solsikkekernerne).
5Ælt delen i 5 minutter. Dejen er meget klistret. Lad herefter dejen hæve i 30 minutter.
6Fordel dejen på 2 bageplader. Du kan med fordel bruge en spiseske dyppet i vand til at fordele dejen i boller. Lad dejen efterhæve i 20 minutter.
7Bag bollerne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.