Chimichanga hørte jeg om for første gang i filmen Deadpool tilbage fra 2016 – og det er jeg glad for at jeg gjorde.
Chimichanga er en lækker dybstegt eller gratineret burrito med lækkert mexicansk fyld. Chimichangas smager fantastisk og blandingen af den fede ost, de mange smagfulde krydderier og den lækre burrito udgør tilsammen en rigtig dejligt ret, som både kan spises alene eller med salat til.
Chimichangas findes i mange forskellige udgave, men denne er gratineret i ovn og med oksekødsfyld.
Opskrift på Chimichanga
Til ca. 4 personerIngredienser
Chimichanga fyld
-
olivenolie 4 spsk.løg 2 stk.hvidløg 2 stk.chilifrugt 2 stk.hakket oksekød 500 g.majs 1 ds.kidneybønner 1 ds.hakkede tomater 1 ds.tacosauce 5 spsk.spidskommen 3 tsk.hvidløgspulver 3 tsk.oregano 2 tsk.paprika 2 tsk.salt 2 tsk.peber 2 tsk.
Chimichanga
-
mozarella 250 g.tortillas 8 stk.æg 1 stk.
Fremgangsmåde
Chimichanga fyld
1Steg finthakket løg, presset hvidløg og finthakket chili i olivenolie i en gryde et par minutter.
2Tilføj hakket oksekød til gryden og brun det godt.
3Tilføj kidneybønner, majs, tacosauce og hakkede tomater til gryden og rør det hele godt rundt.
4Tilføj krydderierne (spidskommen, oregano, hvidløgspulver, paprika, salt og peber) og lad det simre i mindst 30 minutter – meget gerne længere.
Chimichangas
5Kom en grydeskefuld (Ca. 1/8 del af fyldet) i den ene ende af en tortilla og top fyldet med en tynd skive frisk mozzarella eller revet mozzarella.
6Fold siderne af tortillaen ind og rul tortillaen sammen fra den ene hvorpå fyldet ligger.
7Gentag punk 6 og 7 for de resterende tortillas.
8Kom alle chimichangas i et smurt ildfast fad og pensl dem godt med æg og drys revet cheddarost over.
9Bag chimichangas i ovnen ved 200° varmluft i ca. 20 minutter (Indtil tortillaerne begynder at få en flot brunlig farve og osten er helt smeltet).
10Server chimichangas med en skefuld tacosauce og creme fraiche på toppen.