Tarte Flambée er en tærte, som minder meget om en pizza med en tynd bund, men som ikke indeholder gær. Tarte Flambée stammer fra det franske køkken – nærmere bestemt det Alcassiske køkken. Tarte Flambée kan nydes både som en snack, til forret eller i madpakken.
Se min Tarte Flambée opskrift nedenunder.
Opskrift på Tarte Flambée
Til ca. 4 personerIngredienser
Dej
-
hvedemel 300 g.olivenolie 3 spsk.vand 1.5 dl.salt 2 tsk.
Fyld
-
flødeost 200 g.creme fraiche 1.5 dl.æggeblommer 1 stk.salt 1 knsp.peber 1 knsp.muskatnød 1 knsp.
Fremgangsmåde
1Ælt hvedemel, olivenolie, vand og salt sammen til en jævn dej, som ikke klistrer – hvis den gør, så tilføj mere hvedemel.
2Del dejen i 2 lige store kugler og lad dem hvile i omkring 1 time.
Tænd oven på 250-275 grader varmluft.
3Bland flødeost, creme fraiche og æggeblomme sammen til en nogenlunde jævn masse. Smag til med salt, peber og muskatnød.
4Rul dejkuglerne helt tynde (3 mm) med en kagerulle og fordel fyldet jævnt på de to deje.
5Skær løg ud i tynde ringe og fordel dem ovenpå fyldet sammen med skiver af bacon.
6Bag tærterne (en ad gangen) i 10-12 minutter på en bagesten – indtil dejen er gylden.
7Pynt tærterne med fintklippet purløg.
4 kommentarer til “Tarte Flambée”
Skriv en kommentar
Lækker opskrift! Jeg elsker Tarte Flambée
Hej 🙂 Jeg har lavet den med seranoskinke i stedet for bacon. Det synes jeg er rigtig godt.
Super god og simpel opskrift. Jeg har forsøgt mig med at lave den på grill og det kan bestemt anbefales.
Lækker opskrift 🙂 Den bliver så dejlig sprød!