Wienerschnitzel er en klassisk ret bestående af paneret kalvekød med stegte kartofler, ærter og smørsovs. Retten wienerschnitzel stammer efter sigende fra Italien, hvor den i 1500 tallet blev importeret til Wien i Østrig.
Hjemme hos os elsker vi wienerschnitzel, da retten smager fantastisk og er relativt nem at lave.
Opskrift på Wienerschnitzel
Til ca. 4 personerIngredienser
Kartofler
-
kartofler 800 g.smør (til stegning) 2 spsk.rapsolie (til stegning) 1 spsk.salt skiver
Schnitzler
-
kalveschnitzler 800 g.hvedemel 1 dl.salt skiverpeber skiveræg 2 skiverrasp 2 dl.smør 2 spsk.
Tilbehør
-
ærter (frosne) 500 g.
Smørsovs
-
smør 100 g.
Wienerdreng
-
citron 4 skiver
Fremgangsmåde
Kartofler
1Skrub kartofler og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter.
2Skær kartoflerne i store tern og steg dem i smør, til de er gyldne og sprøde.
Schnitzler
3Bank schnitzlerne flade med håndryggen.
4Paner schnitzlerne ved at vende dem først i mel krydret med salt og peber, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
5Steg schnitzlerne på en pande i ca. 3 minutter på hver side.
Tilbehør
6Blanchér de frosne ærter i en gryde med kogende, letsaltet vand i ca. 2 minutter.
Smørsovs
7Smelt smørret i en gryde og lad det brune let.
Wienerdreng
8Anret schnitzlerne med en citronskive pyntet med benløse sild, kapers og revet peberrod ovenpå.
-
-