Bao er en dampet asiatisk bolle med fuld, som kan spises både som forret og som hovedret.
Bao stammer oprindeligt fra Taiwan og bliver ofte kald for kinesiske hamburgere.
Hjemmehos os elsker vi at få Bao som et anderledes alternativ, til retter som pitabrød og burger.
Opskrift på Bao
Til ca. 4 personerIngredienser
Baodej
-
gær 10 g.vand (lunken) 2 dl.rørsukker (almindelig sukker kan bruges) 1 spsk.smør (smeltet) 50 g.hvedemel 400 g.
Fyld (Kød)
-
nakkekoteletter 500 g.fiskesauce 4 spsk.hoisin sauce 2 spsk.lime (saften herfra) 2 stk.rørsukker 2 tsk.ingefær (finhakket) 2 spsk.hvidløg (finhakket) 2 fed
Fyld (Grøntsager)
-
persille 1 håndfuldgulerod 2 stk.forårsløg 2 stk.
Fremgangsmåde
Marinade til nakkekoteletter
1Bland fiskesauce, rørsukker, hoisin sauce, finthakket ingefær, finthakket hvidløg og lime sammen til en marinade.
2Skær nakkekoteletterne i strimler og læg disse i marinanden i 24 timer (minimum 2 timer).
Baodej
3Rør gær ud i lunkent vand og tilføj rørsukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel.
4Rør det hele godt igennem og tilføj resten af hvedemelet lidt efter lidt, indtil dejen er helt glat. Herefter sættes baodejen til hævning natten over.
5Del dejen i otte lige store dele og rul hver del ud til en rund flad bolle.
6Pensl hver bolle med olie på den ene side og fold herefter dem halvt over. Lad herefter bollerne hæve i 30 minutter.
7Kom en asiatisk dampkoger over en gryde med kogende vand. Sæt et par boller i dampkogeren og lad dem dampe i 25 minutter.
Fyld (Kød)
8Steg det marinerede kød indtil det er gennemstegt.
Fyld (Grøntsager)
9Skær gulerødder, foråsløg og agurk i juliene strimler.
Samling af bao
10Saml baobollerne med kød, grøntsager og drys til sidst sesam henover og dryp lidt chiliolie over.